هم اکنون 30 شهرک و ناحیه صنعتی در استان سیستان و بلوچستان وجود دارد. بیش از 60 درصد صنایع مستقر در استان و 50 درصد اشتغال بخش صنعت مربوط به واحدهای صنعتی مستقر در شهرک ها و نواحی صنعتی استان است.
وجود مرزهای طولانی زمینی و دریایی موقعیت ممتاز بازرگانی را برای این استان فراهم آورده است. در این بخش توضیحاتی در خصوص مناطق آزاد، ویژه اقتصادی، گمرکات، بازارچه ها و ... آورده شده است.
وجود شهرک های کشاورزی و شهرک های گلخانه ای امکان توسعه و تمرکز واحدهای کشاورزی را برای استان فراهم می آورد.
تولید نیروی برق در مقیاس انبوه در ایستگاههای تولید (نیروگاهها) انجام می شود. استان سیستان و بلوچستان دارای 11 نیروگاه از نوع بخار، گازی، دیزلی، چرخه ترکیبی و بادی است که حدود 2 درصد از ظرفیت نامی و برق ناخالص کشور را تولید می کنند.
در مجموع 85 اقامتگاه اعم از هتل، مجتمع های گردشگری، مهمانپذیر، هتل آپارتمان و... در استان وجود دارد.
از جمله مهمترین و بزرگترین پروژه ها برای تامین آب شرب و صنایع را می توان پروژه انتقال آب از دریای عمان دانست که تا حد زیادی نیازهای تامین آب استان را بر طرف خواهد نمود.
وجود 5 فرودگاه، بندر چابهار بعنوان یکی از بنادر مهم در جنوب ایران و در بخش شمالی دریای عمان و مسیرهای ریلی زاهدان تهران و همچنین مسیر ریلی در حال احداث چابهار-سرخس از جمله امکانات حوزه حمل و نقل استان هستند.
دانشگاه سيستان و بلوچستان، دانشگاه جامع و قطب علمي منطقه جنوب شرق كشور محسوب می گردد. همچنین پارک علم و فناوری این استان با امکانات گسترده، از پارکهای شاخص در سطح کشور است.
ظرفیت ها و پتانسیل های سرمایه گذاری در شهرستان های استان سیستان و بلوچستان