Menu
پنجشنبه, 14 فروردین,1404

چرا استان سیستان و بلوچستان ؟

1

بالاترین نرخ رشد جمعیت

جمعیت جوان همواره یکی از مظاهر قدرت و نشاط یک جامعه بوده و پویایی آن را موجب می شود. طبق آمار سیستان و بلوچستان بالاترین نرخ رشد جمعیت در کشور را دارا می باشد و جوان ترین استان محسوب می گردد.

2

پهناورترین استان کشور

سیستان و بلوچستان با 187 هزار کیلومتر مربع وسعت، دومین استان پهناور کشور و بزرگتر از بسیاری از کشورهای اروپایی است. این وسعت بالا، گستره هایی از جاذبه های طبیعی و شرایط جغرافیایی متنوع از دشت های وسیع، مناطق کویری، کوهستانی و ...را با آب و هوای گوناگون رقم زده است.

3

فلات سیستان دارای بالاترین ظرفیت استفاده از انرژی باد در خاورمیانه

بادهای پر قدرت با سرعت متوسط بالای 10.5 متر بر ثانیه و تداوم آن در طول سال، ثابت بودن جهت وزش باد و بدون تغییرات زیاد، مسطح بودن زمین و...، نواحی شمال استان را به یکی از مناسب ترین مکان ها در خاورمیانه برای ساخت نیروگاههای بادی مبدل نموده است.

4

پهنه های مستعد استفاده از انرژی خورشیدی از شمال تا جنوب استان

تابش 5.6 کیلو وات ساعت بر متر مربع در روز در اکثر نقاط استان، این استان را به یکی از سه استان اول در زمینه استفاده از پتانسیل انرژی خورشیدی تبدیل نموده است.

5

وجود تنها بندر اقیانوسی ایران در استان

بندر چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی کشور و خارج از تنگه هرمز نقش مهمی در مبادلات بین المللی کشور خواهد داشت. در دو بندر شهید بهشتی و شهید کلانتری چابهار قابلیت پهلوگیری کشتی های پهن پیکر وجود دارد. بندر شهید بهشتی ظرفیت 8.5 میلیون تن تخلیه کالا را دارد.

6

قرار گرفتن استان در مسیر کریدورهای مهم بین المللی

از مجموع 4 گذرراه بین المللی گذرنده از کشور تعداد 3 گذرگاه شمال-جنوب، گذرراه اکو و گذرراه تریسیکا از این استان عبور می کند.

7

وجود مبادی مهم ترانزیتی و تجارت

طبق سند ملی آمایش کشور، شش منطقه در استان سیستان و بلوچستان(چابهار، ریمدان، پیشین، کوهک، میرجاوه و میلک) جز مبادی مهم تجاری و ترانزیتی در افق 1424 تشخیص داده شدهاند که در بین سایر استان ها بیشترین تعداد مبادی می باشد.

8

خط ریلی در حال احداث چابهار- سرخس

این خط می تواند امکان اتصال ریلی کشورهای آسیای میانه، افغانستان و روسیه را به آبهای آزاد و همچنین شبه قاره هند فراهم نماید و تحولی بنیادین در مسیر ترانزیت کشور ایجاد نماید.

9

مرز خاکی طولانی

ین استان بیشترین مرز زمینی را در کشور با همسایگان خارجی دارد. 1100 کیلومتر مرز خاکی با دو کشور پاکستان و افغانستان و دسترسی به بازار مصرف 265 میلیون نفری این دو کشور، موقعیت ممتازی را برای تولیدکنندگان و تجار فراهم آورده است.

10

وجود 300 کیلومتر مرز آبی

این ویژگی امکان مبادلات بین المللی دریایی را با کشورهای غرب و شرق جهان فراهم می نماید. به طور ویژه دسترسي نزديک به بازار کشورهای عمان و حاشیه جنوبي خلیج فارس فراهم است.

11

وجود مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

منطقه آزاد چابهار با مزایا و تخفیفات و نبود تشریفات دست و پاگیر، موقعیت مناسبی برای استقرار فعالیت های اقتصادی در استان است. همچنین مناطق ویژه در دست اجرا در استان، همچون منطقه ویژه میرجاوه نیز بهره مند از مزایای مختلف میباشند.

12

وجود مناطق دارای مشوق های خاص

برخی مناطق استان به دلیل برخورداری کم، از سوی دولت جمهوری اسلامی ایران حمایت می شوند و فعالیت های اقتصادی که در این مناطق مستقر شوند از مزایایی همچون معافیت های مالیاتی بهره مند خواهند گردید.

13

جزء دو تولیدکننده بزرگ خرما در ایران

سیستان و بلوچستان از لحاظ سطح زیر کشت خرما در رتبه اول کشور و در زمینه تولید محصول خرما با تولید حدود 20 درصد خرمای کشور جزء دو تولیدکننده بزرگ می باشد.

14

رویشگاه گیاهان دارویی کمیاب

سیستان و بلوچستان با حدود 1200 گونه گیاهی که حدود 300 گونه آن قابلیت مصرف دارویی و صنعتی دارد، دومین استان کشور به لحاظ تنوع گیاهی محسوب می‌شود. در زمینه تولید گیاهان دارویی فضای باز، این استان در جایگاه پنجم کشور قرار دارد.

15

مهد میوه‌های گرمسیری کشور

طبق آمار حدود 80 درصد کل میوه های گرمسیری کشور در این استان تولید می شود که در این بین موز بیشترین سهم از تولید و پس از آن میوه انبه جایگاه دوم را دارد. میوه های دیگری همچون کنار، چیکو، تمرهندی، نارگیل،گواوا، پاپایا، آناناس و ... از جمله این میوه‌ها هستند.

16

بهترین منطقه برای پرورش شتر

بیشترین نفرات شتر در سطح کشور یعنی حدود 32 درصد جمعیت شتر کل کشور در این استان وجود دارد و این استان قطب پرورش این دام در ایران محسوب می گردد. صنعت شترداری به خاطر عواید ناشی از پوست، گوشت، شیر، کرک و کوهان شتر می تواند سود زیادی نصیب بهرهبرداران نماید.

17

پتانسیل ویژه برای صید و صیادی و آبزی پروری

بنادر چابهار و کنارك را می توان بهشت آبزی پروری ایران نامید. این شهرستان ها با دارا بودن 8 بندرماهیگیری و 3 مرکز تخلیه صید، تأمین کننده بیش از 60 درصد ماهیان صنعتي کشور(تن ماهیان) هستند. حدود 40 درصد صید کل کشور سهم این استان است.

18

وجود سواحل بکر با جلوه های زیبای گردشگری

مناظر کوه های مینیاتوری، سواحل صخره ای، اتصال کویر و دریا، سواحل ماسه ای و .... گوشه ای از جلوه های زیبای سواحل این استان هستند که امکان انواع تفریحات آبی را فراهم نموده اند.

19

جاذبه های طبیعی متنوع

روستای درک، ساحل بریس، تالاب صورتی، گل فشان، کوه های مریخی، آتشفشان نیمه خاموش تفتان، زیستگاه تمساح پوزه کوتاه، چاه نیمه های زهک، غار لادیز، روستاهای تمین و تمندان خاش، رودخانه سرباز و.... بخشی از جاذبه های طبیعی و گردشگری استان محسوب می گردند.

20

آثار باستانی متعدد

وجود مکان ها و ابنیه تاریخی متعدد همچون شهر سوخته با قدمت 5000 ساله، ابنیه تاریخی کوه خواجه، قلعه ناصری، قلعه سب، قلعه بمپور، و دیگر ابنیه تاریخی، این استان را به منطقهای ناب برای گردشگران تاریخی و باستان شناسان تبدیل کرده است.

21

وجود مراکز آموزش عالی و تحقیقاتی و پارک علم و فناوری توسعه یافته

دانشگاه سيستان و بلوچستان، دانشگاه جامع و قطب علمي منطقه جنوب شرق كشور محسوب می گردد. همچنین وجود چندین دانشگاه علوم پزشکی در استان باعث افزایش استفاده از ظرفیت های علمی و پژوهشی همگام با سایر دانشگاه های کشور گردیده است. همچنین پارک علم و فناوری این استان با امکانات گسترده از پارکهای شاخص در سطح کشور است.

دی ان ان